انواژیناسیون چیست

انواژیناسیون چیست
(در هم رفتگی روده ها) (Intussusception)
بخشی از روده داخل روده دیگر میرود. معمولا الگوی فرورفتگی در این بیماری پروگزیمال-دیستال است یعنی معمولا ایلئوم وارد سکوم میشود.
پاتوفیزیولوژی:
رایج ترین نوع این بیماری ایلئوسکال میباشد. در نوع دیگری از این بیماری کولون صعودی وارد کولون عرضی و کولون عرضی وارد کولون نزولی میشود. (کولوکولیک)
در این بیماری خونریزی از مخاط نیز دیده میشود در نتیجه مدفوع خونی و موکوسی مشهود است که اگر ادامه دار شود منجر به نکروز روده، پریتونیت، شوک و مرگ میشود.
تظاهرات بالینی:
1- انسداد حاد روده در شیرخوار سالم ناگهانی اتفاق میافتد پاهای خود را به داخل جمع میکند که شبیه علائم کولیک است البته اگر بخواهیم از کولیک افتراق دهیم، کولیک عصرها اتفاق میافتد ولی امواجیناسیون در هر زمانی ممکن است اتفاق بیفتد.
از لحاظ فصلی این بیماری در فصلپایییز و زمستان اتفاق میافتد به علت اینکه سرماخوردگی باعث بیشفعالی روده میشود بنابراین قسمتی از روده وارد قسمت دیگر میشود.
2- پیشرفت بیماری باعث ضعیف و سست شدن شیرخوار میشود که همین امر سبب شوک عصبی و عفونی در شیرخوار میشود که این مسئله بسیار دردناک و ناخوشایند است.
3-تب 41 درجه بدلیل پارگی مخاط 4- نبض ضعیف وسطحی 5- تنفس سطحی 6- دفع مدفوع ژله ای قرمز(از علائم دیررس بیماری میباشد) currant jelly stool -7 استفراغ
8- معاینات فیزیکی: وجود حساسیت شکمی،نفخ ومانند تنگی دریچه پیلور که در ربع فوقانی راست،حجم زیتونی شکل میبینیم، دراین مورد توده شبیه سوسیس در بالای شکم ملاحظه میشود.
علامت دانکه: ربع تحتانی راست خالی است و ربع فوقانی راست پر است
تشخیص:
1- رادیوگرافی شکم: قادر به نشان دادن هوا داخل پریتوئن (در صورت سوراخ شدگی روده)
2- تست قطعی باریم انما
3- درصورت پرفوراسیون روده: ممنوعیت باریم انما داریم در نتیجه ابتدا باید از بیمار رادیوگرافی تهیه شود در صورتیکه روده سوراخ نباشد، مجوز استفاده از باریم انما را داریم.
4- وجود نشانه های کلاسیک انواژیناسیون: کولیک، درد متناوب شکمی، استفراغ، مدفوع ژله ای و کشمشی شکل (مواد دفعی کم در خون دفعی زیاد)
درمان:
1- غیرجراحی (فاقد علائم ضعف،شوک وتحریک صفاق): درمان با فشار هیدروستاتیک (باریم انما تحت فلوروسکوپی) و فشار هوا
2- جراحی (دارای علائم ضعف،شوک و تحریک صفاق): باز کردن روده با دست، برداشتن قسمت گانگرن شده
تدابیر پرستاری:
*قبل عمل:
1. ممنوعیت دادن مایعات خوراکی
2. ثبت مایعات داخل وریدی
3. بررسی علائم دیسترس تنفسی زیرا شکم بعداز عمل بسیار نفاخ میشود و خطرناک است
4. آمادگی طبی برای جایگزینی مایعات، آنتی بیوتیک تراپی،NGT
*بعداز عمل:
1- اندازه گیری ترشحات خارج شده از معده و گزارش دقیق آن
2- کنترل علائم نفخ شکم،رنگ،بوی استشمام شده از ناحیه عمل
3- آگاهی به علائم شوک (فشارخون پایین،نبض ضغیف و سطح هوشیاری پایین) و علائم پریتونیت (تب بالا و شکم سفت وحساس)
4- تازمان بهبود زخم وضعیت خوابیده به پشت و پهلو ممنوع است.
5- شنا و ورزش سنگین ممنوع.
پرستاری از افراد دیابتی
دوره آموزش مهارتی و حرفه ای مراقبت پرستاری در فرد مبتلا به دیابت یکی از دوره های حرفه ایست که دستاورد آن تربیت پرستارانی با دانش کافی و مهارت های لازم در رابطه با بیماری دیابت است.
دوره امدادگر کمک های اولیه
در سازمان های معتبر جهانی اورژانس، جهت ارائه خدمات ساده کمک های اولیه، دوره های آموزشی مختلفی برای مردم برگزار می شود که معمولا به عنوان اولین شخص آموزش دیده در زمینه مراقبت های طبی می باشد که به صحنه اورژانس می رسد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.