عوارض آلدولاز چیست؟ + نحوه انجام آزمایش و تفسیر

آزمایش آلدولاز
آلدولاز چیست؟
بدن شما گلوکز را به انرژِی تبدیل می کند. این پروسه نیازمند مراحل مخلتفی است. یکی از اجزای ضروری برای اجرای این پروسه آنزیمی به اسم آلدولاز است. آلدولاز در همه سلول های بدن یافت می شود ولی تمرکز آنها در سلول های ماهیجه ای و کبدی بیشتر است.
با اینکه دلیل این امر معلوم نیست ولی مقدار بالای آلدولاز در خون زمانی اتفاق می افتد که به بافت ماهیچه ای یا کبدی شما آسیب رسیده باشد.
چرا تست آلدولاز تجویز می شود؟
این تست مقدار آلدولاز خون شما را مشخص می کند مقدار بالای این ماده در خون می تواند نشان دهنده ی مشکلات جدی باشد. افزایش آلدولاز معمولا نشان دهنده ی آسیب به بافت ماهیچه ای یا کبدی است.
برای مثال آسیب به بافت عضلانی قلب مقدار زیادی آلدولاز را وارد جریان خون می کند. آسیب کبدی مانند هپاتیت یا سیروز کبدی هم مقدار آلدولاز را افزایش می دهد.
پس شک به بیماری ها یا شرایطی که موجب آسیب به بافت ماهیجه ای یا کبدی و همچنین افتراق بیماری های عصبی از ماهیچه ای باعث تجویز این تست می شود.
هرچند که این تست امروزه زیاد کاربرد ندارد و برای تشخیص آسیب های بافتی ذکر شده معمولا از آزمایشات تخصصی تر مانند تست مقدار کراتین کیناز، آلانین آمینوترانسفراز و آسپارات آمینوترانسفراز استفاده می شود.
این تست چگونه انجام می شود؟
مقدار این ماده را در خون می سنجند پس نیاز به نمونه خون است. که این کار در آزمایشگاه ها و توسط تکنسین آزمایشگاه انجام می گیرد.
همچنین افراد ما برای کسانی که توانایی یا وقت حضور در آزمایشگاه ها را ندارند این امکان را فراهم کرده است که این نمونه گیری در منزل یا محل کار شما انجام بگیرد و نتایج به صورت آنلاین در سایت قرار داده شود و یا، در صورت نیاز، برای شما ارسال گردد.
چگونه برای آزمایش آلدولاز آماده شویم؟
این آزمایش معمولا به 6 تا 12 ساعت ناشتایی نیاز دارد.
این نکته حائز اهمیت است که ورزش می تواند مقدار آلدولاز خون شما را افزایش دهد. قبل از انجام تست با پزشک خود درباره ی روتین ورزشی خود صحبت کنید. ممکن است به شما بگویند که چند روزی ورزش را کم یا کلا حذف کنید. همچنین بعضی از دارو ها هم روی مقدار آلدولاز خون تاثیر می گذارند پزشک خود را در جریان داروهای مصرفی خود قرار دهید.
نتایج آزمایش چگونه است؟
بازه ی نرمال این ماده در خون، در آزمایشگاه ها (به خاطر سطح مبنای مختلف) و بین زن و مرد متفاوت است.
ولی در کل بازه ی نرمال بین 1 تا 7.5 واحد در هر لیتر U/L برای افراد بالای 17 سال و 5 U/L برای افراد زیر 17 سال است.
سطح بالا و غیر عادی این ماده، می تواند ناشی از:
- آسیب ماهیچه ای
- سکته قلبی
- هپاتیت ویروسی درماتومیوسیس
- سرطان کبد، پانکراس یا پروستات
- دیستروفی عضلانی
- پلی میوسیس
- لوکیمیا
- قانقاریا باشد
تست آلدولاز برای تشخیص شرایطی که باعٍث ایجاد سطح بالای آلدولاز شده خیلی قابل اتکا نیست.
زیرا شرایط و بیماری هایی که سبب کاهش حجم عضلات و به تبع افزایش آلدولاز خون می شوند، این افزایش را تا حدی نگه می دارند و بعد از مدتی با کاهش حجم عضلات مقدار این ماده نیز کم می شود.
مقدار پایین تر از 2 تا 3 واحد در لیتر به عنوان آلدولاز کم شناخته می شود.
این حالت می تواند نشانه ی:
- ناتوانی در تحمل فروکتوز
- کاهش بافت عضلانی
- مرحله ی دیستروفی عضلانی پیشرفته
دوره تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی
آزمایشگاه تشخیص طبی وسایل و تجهیزات مختلفی مانند فتومتر، گلوکوزمتر، بیلی روبین متر، آون، انکوباتور و … دارد که تمامی این تجهیزات به دلیل استفاده مکرر و یا عدم استفاده صحیح ممکن است از کار افتاده و یا د کالیبره گردد، درنتیجه نیاز به متخصصینی است که بتوانند این تجهیزات آزمایشگاهی را عیب یابی و تعمیر نمایند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تست ALT آلانین آمینو ترانسفراز و علائم آن
آزمایش ادرار و بررسی نتایج آن
کامل ترین مقاله در مورد آزمایش خون
کامل ترین مقاله در مورد آزمایش کبد – 1401
آزمایش اوریک اسید و تفسیر آن
بیماری ها و عوامل تغییر غلظت پتاسیم خون
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
http://buylasixshop.com/ – Lasix
https://buyplaquenilcv.com/ – plaquenil uses
Lasix
http://buyzithromaxinf.com/ – zpack dosages
Zithromax