آبسهی پریودنتال چیست؟ + طبقه بندی آبسه ها

طبقه بندی آبسه ها
آبسه ی پریودنتال، التهاب چرکی و موضعی بافت های پریودنتال است و می تواند حاد یا مزمن باشد.
آبسه ی پریودنتال تحت سه گروه تشخیصی طبقه بندی می شود:
1- آبسه ی لثه ای
2- آبسه ی پریودنتال
3- آبسه ی پری کورونال
واکنش مهاجم گلبول های سفید که معمولا بصورت چرک مشاهده می شود و معمولا آماس شدید نیز حضور دارد، که نشانگر تراکم عروق خونی در ناحیه است. این واکنش می تواند نشانه ی واکنش موثر میزبان به یک عامل یا واقعه ی اتیولوژیک معین باشد.
معمولا درمان شامل بهبودی قابل ملاحظه در بافت ها و از بین رفتن سریع آبسه است. با این وجود، در بعضی بیماران پس از بهبودی فاز حاد نیاز به درمان بیشتر می باشد.
1- آبسه ی پریودنتال:
آبسه ی پریودنتال معمولا در بیماران دچار پریودنتیت درمان نشده و مرتبط با پاکت های پریودنتال متوسط تا عمیق یافت می شود. آبسه های پریودنتال اغلب بصورت تشدید وضعیت پاکت موجود ظاهر می شود.
اگرچه آبسه های پریودنتال به طور اعم در رابطه با برداشتن ناکامل جرم می باشند، با شرایط بالینی متعددی مرتبط می باشند. پس از جراحی پریودنتال، پس از درمان نگهدارنده و پیشگیرانه ی پریودنتال، پس از درمان با آنتی بیوتیک سیستمیک، و به عنوان بیماری راجعه دیده شده اند.
شرایطی که در آن آبسه ی پریودنتال با بیماری پریودنتال التهابی ارتباطی ندارد، شامل پرفوریشن دندان یا شکستگی آن و ورود جسم خارجی است. دیابت شیرین کنترل نشده و به عنوان یک عامل زمینه ساز تشکیل آبسه به خصوص در انواع راجعه به شمار می رود.
تشکیل آبسه ی پریودنتال به عنوان یک علت عمده ی از دست دادن دندان گزارش شده است. با این وجود، با درمان مناسب و سپس درمان نگهدارنده ی مداوم پریودنتال، حتی دندان هایی با تحلیل استخوان قابل توجه می توانند سال ها باقی بمانند.
2- آبسه ی لثه ای:
آبسه ی لثه ای یک ضایعه ی آماسی حاد و موضعی است که ناشی از عوامل گوناگونی نظیر عفونت پلاک میکروبی، تراما و نفوذ جسم خارجی است. در نمای بالینی آن تورم قرمز رنگ، صاف (smooth)، گاهی دردناک و اغلب متموج دیده می شود.
3- آبسه ی پری کورونال:
آبسه ی پری کورونال ناشی از آماس operculum بافت نرم است، که دندان نیمه روییده را می پوشاند. اغلب اطراف مولرهای سوم مندیبل مشاهده می شود. همانند آبسه ی لثه ای ضایعه ی آماسی می تواند ناشی از گیر افتادن پلاک میکروبی، نفوذ مواد غذایی به داخل بافت یا تراما باشد.
برگرفته از کتاب دندانپزشکی کارانزا
آمادگی آزمون ملی دندانپزشکی
آزمون ملی دندانپزشکی دانش آموختگان دندانپزشکی خارج از کشور، آزمونی است که همه ساله در دو نوبت (معمولا تابستان و زمستان) به منظور سنجش سطح معلومات دانش آموختگان رشته دندانپزشکی فارغ التحصیلان دندانپزشکی خارج از کشور برگزار می شود.
دوره دستیار دندانپزشکی
تکنسین دندانپزشکی یک دوره مهارتی تخصصی بوده و کلاس ها به صورت تئوری و عملی می باشد دانشجویان پس از پایان دوره قادر به کار در مراکز دندانپزشکی خواهند بود که مدرک معتبر و قابل ترجمه از وزارت بهداشت پس از اتمام دوره به دانشجویان اعطا می گردد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.