ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان چیست؟
خوشبختانه امروزه ایمپلنت دندان، روبرو شدن با مشکلات بی دندانی را بسیار آسان کرده است. از دست دادن یک یا چند دندان، مشکلی است که برای بسیاری از انسان ها سخت و حتی غیرقابل تحمل است، اما به دلایل متعدد احتمال روبرو شدن با عارضه ی بی دندانی وجود دارد. مشکلی که تا چندی پیش راهی جز استفاده از دندان های مصنوعی نداشت.
این دندان ها به دلیل شکل ظاهری و مشکلات دیگری که داشت، رضایت مریض را جلب نمی کرد.
ایمپلنتولوژی حاصل آخرین تحقیقات و تکنولوژی های روز دنیا است. قرار دادن ایمپلنت دندان در فک، درمانی نه چندان سخت است که عارضه ای در بر ندارد. ایمپلنت دندانی همان نقش دندان های اصلی را تا پایان عمر برای بیمار ایفا می کند.
از بین روش های مختلف جایگزینی ریشه دندان، ایمپلنت دندان جایگزینی کامل محسوب می شوند، چراکه هم ریشه و هم تاج دندان را شامل می شوند.
انواع ایمپلنت دندان:
- چنانچه تنها یک دندان از دست رفته باشد
ایمپلنت دندان جلو
برای پر کردن این فضای بی دندانی، از روشی به نام بریج (پل) استفاده می شود. در این درمان، نیاز به تراش دندان های مجاور ناحیه بی دندانی برای جایگزینی دندان است. نقطه ضعف این درمان، آسیب رسیدن به دو دندان سالم است که منجر به پوسیدگی آنها نیز می شود. علاوه بر آن به دلیل تحریک نشدن استخوان، تحلیل تدریجی استخوان نیز به وجود می آید.
این در حالی است که ایمپلنت دندان نه تنها به دندان های مجاور آسیب نمی رساند، بلکه کاشت ایمپلنت به دلیل تحریک استخوان ناحیه بی دندانی مانع از تحلیل استخوان می شود. هزینه ایمپلنت دندان جلو معادل قیمت ایمپلنت هر دندان دیگر می باشد و تفاوتی ندارد.
-
چنانچه چند دندان از دست رفته باشد
برای پر کردن این نوع ناحیه بی دندانی، معمولا از پروتز متحرک استفاده می شود. پروتزهای متحرک با قلاب دور دندان قرار می گیرند. در این درمان با وجود اینکه نیازی به تراش دندان های مجاور نیست، اما سنگینی و فشار پایه ها به دندان های پایه منجر به لق شدن دندان های مجاور و در نتیجه پوسیدگی دندان ها می شود.
در این مورد نیز می توان با کاشت ایمپلنت، علاوه بر حفظ زیبایی ظاهری، مانع آسیب رسیدن به دندان های سالم و استخوان فک شد.
-
چنانچه همه دندان ها از دست رفته باشد
ثابت کردن دندان مصنوعی با ایمپلنت
در این مورد معمولا از پروتز های کامل متحرک استفاده می شود. پروتز های کامل متحرک مشکلات بسیاری را برای بیمار از قبیل: لقی پروتز در دهان، سختی تکلم و … ایجاد می کند. حال آنکه با ایمپلنت های دندانی می توان راحتی و زیبایی را بیمار بازگرداند. ( ایمپلنت دندان مصنوعی )
از ایمپلنت دندان چه انتظاری باید داشته باشیم؟
ایمپلنت دندان مانند دندان طبیعی شما به نظر میرسد و کار خواهد کرد. هرچند در برخی از بیماران اینکه ایمپلنت دقیقا مانند دندان طبیعی به نظر برسد ممکن است کاری سخت باشد. چراکه در برخی موارد به دلیل میزان استخوانی که دارید(تراکم استخوان) و مقداری که نیاز است تا ایمپلنت کار گذاشته شود و به طور صحیح کار کند، ممکن است ایمپلنت شما به صورت مستقیم قرار نگیرد و زاویه دار کار گذاشته شود.
تاج دندان میتواند پهنتر ساخته شود تا فاصله بین دندانها را بپوشاند. مطالعات انجام شده تاکنون نشان دادهاند که دوام و عمر مفید این ایمپلنت دندان می تواند تا 25 سال باشد.
مدت زمان ایمپلنت دندان
مدت زمان انجام ایمپلنت دندان نسبتا کم است و اکثر افراد میتوانند در طی یک روز دندانهای خود را ایمپلنت کنند. این مدت زمان کم به این دلیل است که فقط کمی زنجیر به دندان های شما اضافه میشود و هیچکدام از دندان های شما جابجا نمیشوند.
هنگامی که ایمپلنت دندان انجام میشود، شما بصورت طبیعی شروع به پوشاندن ایمپلنت با فسفات کلسیم میکند و این مادهی سازندهی استخوانها و دندانهای شماست. و در مدت زمان حدود چهار ماه به اندازهی کافی به فک شما چسبانده میشود. سرعت این فرآیند میتواند با توجه به سرعت رشد استخوانهای شما افزایش پیدا کند.
چند نکته ای که باید درباره ی ایمپلنت بدانید:
1-عدم آسیب ایمپلنت به استخوان فک
ایمپلنت به دلیل اینکه از جنس تیتانیوم است در بدن کاملا خنثی عمل میکند و برای بدن هیچگونه واکنش مضری ایجاد نمیکند و تمایل دارد با تغییراتی که در سطح آن ایجاد شده، جذب استخوان فک شود. ایمپلنتها از ادامه تحلیل استخوان فک نیز جلوگیری میکند و در استخوان هیچ واکنشی ایجاد نمیکند مگر در شرایط بسیار نادر.
۲–ایمپلنت موجب درد و ناراحتی نمیشود
جراحی ایمپلنت در محیط استریل انجام میشود و نسبت به دیگر جراحیهای دهان و دندان کاملا بدون درد و ناراحتی است و اگر دستورات پزشک رعایت شود این جراحتی به راحتی انجام میشود.
۳–جراحی ایمپلنت را میتوان همزمان با کشیدن دندان انجام داد
معمولا دندان هایی که نمیتوان نگهداری کرد، کشیده میشوند و ۲ تا ۳ ماه پس از آن استخوان سازی در قسمت بدون دندان انجام میشود اما در برخی شرایط ممکن است دندان پزشک تشخیص دهد ریشه دندان دچار عفونت فعال نیست و میتوان همزمان با کشیدن دندان ایمپلنت انجام شود. در این روش بیحسی و جراحی در یک مرحله انجام میشود و زمان درمان طولانی نمیشود.
۴–ممکن است قرار دادن دندان روی ایمپلنت کمی زمان ببرد
پس از اینکه ایمپلنت در دهان قرار داده شد برای اینکه استخوان اطراف ایمپلنت کاملا شکل بگیرد ۲ تا ۴ ماه یا حتی در برخی مواقع ۶ ماه زمان میبرد. اما با توجه به شرایط ممکن است در برخی مواقع که استخوان فک مناسب باشد روکش موقت یا دائم همزمان با ایمپلنت دندان قرار داده شود.
۵–نیاز به جراحی سینوس فک برای برخی از بیماران
افرادی که زمان زیادی از کشیدن دندان های خلفی فک بالایشان می گذرد به دلیل اینکه سینوس استخوان فک بالا درون استخوان گسترش یافته استخوان کافی برای قرر دادن ایمپلنت ندارند بنابراین لازم است قبل از قرار دادن ایمپلنت استخوان فک ترمیم شود و پس از ترمیم یا ۴ ماه پس از ترمیم می توان ایمپلنت را قرار داد
۶–جراحی ایمپلنت برای برخی افراد نباید انجام شود
جراحی ایمپلنت در اغلب افراد انجام می شود و محدودیت ندارد مگر در مواقع بسیار کم مثل بیمارانی که دیابت کنترل نشده دارند و بیمارانی که تحت رادیوتراپی هستند و بیمارانی که مدت طولانی تحت درمان بیس فسفونات بوده اند. تجویز ایمپلنت برای این افراد به تشخیص پزشک بستگی دارد.
۷–شایعات اشتباه درباره ایمپلنت
در رابطه با جراحی ایمپلنت شایعات زیادی از مردم شنیده میشود، مانند: بعد از جراحی ایمپلنت سرتان را نباید خم کنید، بعد از جراحی ایمپلنت نباید سرما بخورید، قرار دادن ایمپلنت در دهان باعث ایجاد عفونت میشود و بسیاری از شایعات دیگر. که باید گفت این باورهای غلط هیچ گونه توجیه علمی ندارد و تنها شایعاتی بیش نیست.بهتر است قبل از جراحی ایمپلنت با دندان پزشک خود مشورت کنید و سوالات خود را بپرسید تا شک و تردیدها از بین برود.
چه کسانی نباید ایمپلنت دندان انجام دهند؟
- افراد بسیار جوانی که فک آنها به حد کافی رشد نکرده است.
- بانوانی که باردار هستند.
- افراد سیگاری (کشیدن سیگار باترمیم طبیعی بافتهای بدن تداخل میکند و احتمال موفق بودن ایمپلنت دندان را کاهش میدهد)
- افرادی که الکلی یا معتاد هستند.
- افرادی که پرتو درمانی در ناحیه سر و گردن داشتهاند.
- افرادی که بیماریهای مزمن مثل فشار خون بالا، دیابت، هموفیلی و بیماریهای بافت همبند داشتهاند.
- افرادی که داروهای خاصی مثل استروئید و کورتن استفاده میکنند.
- افرادی که دندان قروچه دارند، میباشند که احتمال شکست ایمپلنت دنداندر این افراد زیاد است.
Implant Course
.This course is designed for theoretical and clinical training dentistry treatment in base of dental Implant
دوره ایمپلنت در دندانپزشکی
این دوره جهت آموزش نظری و بالینی درمان های دندان پزشکی بر پایه ایمپلنت های دندانی طراحی شده است. اصول طرح درمان و انتخاب بیمار در کنار روش های جراحی و پروتزی جاگذاری و بارگذاری ایمپلنت های دندانی در کلاس های نظری، کارگاه های عملی و در داخل کلینیک بر بالین بیمار آموزش داده می شود
دوره درمان ریشه در دندانپزشکی
ارتقا دانش و شناخت فناوری ها اعم از متدها و وسایل جدید درمان ریشه بهبود مهارت های درمان ریشه برای دندانپزشکان عمومی می باشد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.