خطاهای شایع به هنگام CPR

خطاهای شایع به هنگام CPR
خطاهای شایع
گاه اشتباهات ناشی از بی تجربگی یا بی دقتی امدادگر کارآیی CPR را کاهش می دهد. برخی از این اشتباهات به قرار زیر می باشند:
- ممکن است در هنگام تنفس مصنوعی، دهان امدادگر کاملا دهان مصدوم را نپوشانده باشد که در این صورت قسمت اعظم هوا به جای ورود به ریه های مصدوم وارد محیط اطراف خواهد شد.
- ممکن است وضعیت سر و چانه مصدوم در طول انجام تنفس مصنوعی مورد غفلت قرار بگیرد و به علت متمایل شدن سر به جلو، مجاری هوا بسته شوند که در این صورت قسمت اعظم هوا وارد مری و معده مصدوم خواهد شد.
- ممکن است در هنگام تنفس مصنوعی، بینی مصدوم کاملا بسته نشده باشد.
- تنفس مصنوعی عمیق و بیش از حد قوی به علت افزایش حجم ریه باعث کاهش برون ده قلبی و کاهش خونرسانی به افت مغز و قلب شده و بسیار مضر می باشد.
- اگر CPR بیشتر از 5 ثانیه متوقف شود احتمال زنده ماندن مصدوم کاهش خواهد یافت.
- اگر وضعیت قرار گیری دستها به هنگام کمپرس قلبی غلط باشد، علاوه بر آنکه خون در عروق جریان نمی یابد، احتمال آسیب به دنده ها و اعضای داخلی بدن نیز وجود دارد.
عوارض تنفس مصنوعی و کمپرس قلبی
تنفس مصنوعی و کمپرس قلبی میتوانند عوارض زیر را برای مصدوم ایجاد کنند:
- ورود هوا به مری و معده باعث اتساع آن خواهد شد. اتساع معده به علت فشار روی دیافراگم، تنفس مصنوعی را با اشکال روبرو می کند. هم چنین اتساع معده می تواند باعث تحریک استفراغ شود که ورود استفراغ به مجاری هوایی می تواند خفگی مصدوم را به دنبال داشته باشد.
برای آشنایی بیشتر با CPR مقاله های
“مراحل احیای قلبی ریوی” ، “CPR (احیای قلبی ریوی)” و
“چگونگی انجام CPR توسط یک یا دو امدادگر”
را مطالعه کنید.
به منظور جلوگیری از اتساع معده:
الف) از باز بودن راه های هوایی بیمار مطمئن شوید تا هوا به جای نای وارد مری و معده نشود.
ب) از تنفس مصنوعی سریع و طولانی خودداری کنید.
اگر با وجود رعایت نکات فوق، معده مصدوم متسع شد، باز به CPR ادامه دهید ولی مراقب استفراغ کردن او باشید و اگر استفراغ کرد، او را به سرعت به پهلو بخوابانید یا سر مصدوم را در صورت عدم وجود آسیب گردنی به یک سو بچرخانید تا مواد استفراغی از دهانش خارج شود. پس از آن دهان و گلویش را تمیز کنید و CPR را ادامه دهید.
- اگر نحوه ی قرارگیری دست های امدادگر روی سینه مصدوم نادرست باشد نیروی کافی برای بیرون راندن خون از قلب فراهم نخواهد شد.
اگر محل قرارگیری دست بالاتر از محل صحیح باشد می تواند شکستگی ترقوه و جناغ را به دنبال داشته باشد.
اگر محل قرارگیری دست پایین تر باشد می تواند باعث پارگی کبد و خونریزی داخلی شود. قرار رفتن دستها روی دنده می تواند منجر به شکستگی یا دررفتگی آنها از محل اتصال به جناغ شود. شکستگی دنده هم به نوبه خود می تواند به قلب و ریه آسیب برساند. شکستگی این نواحی در ضمن CPR نزد افراد مسن که استخوان های شکننده ای دارند، بیش تر دیده می شود.
فراموش نکنید:
اگر با وجود انجام صحیح عملیات CPR شکستگی دنده یا جناغ پیش آمد، CPR را ادامه دهید. البته می توانید این کار را با نیروی کمتری انجام دهید.
وضعیت بهبود
مصدوم بیهوشی که تنفس دارد را باید در این وضعیت قرار داد. در این وضعیت می توان مطمئن بود که راه تنفس باز می ماند، زبان نمی تواند به عقب گلو بیفتد، سر و گردن در وضعیت کشیده قرار می گیرند به طوری که هوا بدون برخورد با مانع به ریه ها می رسد و آب دهان و یا سایر مایعات موجود در دهان بیمار از گوشه دهان بیرون ریخته و نمی توانند خطری برای مصدوم ایجاد کنند.
تکنیک:
- در یک طرف مصدوم زانو بزنید، دستی را که طرف شما قرار دارد به حالتی قرار دهید که با بدنش زاویه 90 درجه بسازد.
- دست دیگر مصدوم را به طرف مقابل آورده، به طوری که کف دست او زیر صورتش قرار گیرد.
- زانوی پای طرف مقابل را بلند کنید. به آرامی زانو را به طرف خود کشیده و مصدوم را به طرف خودتان بچرخانید. مطمئن شوید که زانو با بدن زاویه 90 درجه بسازد.
- سر مصدوم را به عقب بکشید و تنفس او را کنترل کنید.
- پس از قرار دادن مصدوم در وضعیت بهبود روی او یک پتو بکشید و حتی الامکان زیر او هم پتو بیندازید.
- اگر برای رسیدن آمبولانس معطل شدید میزان تنفس، نبض و سطح هوشیاری را هر 10 دقیقه چک کنید و گزارشی از مشاهدات خود برای پزشک تهیه نمایید.
فراموش نکنید:
در صورتی که احتمال می دهید مصدوم از ناحیه ستون فقرات آسیب دیده، او را حرکت ندهید، مگر آنکه تنفس برای او بقدری مشکل گردد که ناچار شوید او را علیرغم جراحت وارده در وضعیت بهبود قرار دهید.
فراموش نکنید:
- بناید به مصدوم بیهوش از راه دهان چیزی بدهید.
- مصدوم بیهوش را نباید تنها و بدون مراقب رها کنید.
حتی در صورت به هوش آمدن مصدوم او را به مراکز درمانی ارجاع دهید.
پرستاری از افراد دیابتی
دوره آموزش مهارتی و حرفه ای مراقبت پرستاری در فرد مبتلا به دیابت یکی از دوره های حرفه ایست که دستاورد آن تربیت پرستارانی با دانش کافی و مهارت های لازم در رابطه با بیماری دیابت است.
دوره امدادگر کمک های اولیه
در سازمان های معتبر جهانی اورژانس، جهت ارائه خدمات ساده کمک های اولیه، دوره های آموزشی مختلفی برای مردم برگزار می شود که معمولا به عنوان اولین شخص آموزش دیده در زمینه مراقبت های طبی می باشد که به صحنه اورژانس می رسد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مراحل نسخه پیچی اصولی – بخش 2
مراحل نسخه پیچی اصولی – بخش 1
5 مورد از عوارض نارسائی کلیه
آموزش نسخه خوانی | معرفی 5 بخش مهم از اجزای نسخه
ابزار و اطلاعات لازم برای نسخه خوانی – 1401
نارسایی مزمن کلیه چیست و راه پیشگیری از آن – 1401
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
http://buypropeciaon.com/ – buy generic propecia
https://buyplaquenilcv.com/ – plaquenil and sun exposure
Plaquenil
https://buylasixshop.com/ – furosemide moa
is gabapentin a narcotic