۴ اصول اساسی در مورد انتقال تجهیزات دندانپزشکی

انتقال تجهیزات دندانپزشکی

اصول اساسی انتقال تجهیزات :
انتقال وسیله در ناحیه انتقال صورت می گیرد. اصول زیر جهت ایجاد موثرترین نحوه انتقال مطرح می گردد:
1- دستیار دندانپزشک باید ترالی عمل در حال انجام را بداند و بتواند وسیله جدیدی که لازم خواهد شد را پیش بینی نماید.
2- یک حرکت مختصر می بایست به هنگام انتقال وسیله انجام شود. (شامل فقط انگشتان، مچ و آرنج)
3- وسایل در حالت استفاده منتقل می شوند. (یعنی لبه کارگر وسیله به طرف دندانی که روی آن کار می شود هدایت می گردد)
4- وسیله باید طوری منتقل شود که دندانپزشک بتواند بخوبی دسته وسیله ر بگیرد .
5- دندانپزشک باید وسیله را محکم بگیرد.
تکنیک انتقال توسط دستیار:
برای انتقال وسایل تکنیک اختصاصی به نام تک دستی وجود دارد که برای کار آمدی بیشتر استفاده می گردد. این تکنیک بهنگام تحویل (انتقال) وسایل و هندپیس، پوآر آب و هوا بکار می رود. از اصول پایه زیر برای برداشتن و دادن و پس گرفتن وسایل استفاده کنید. یک وسیله از سینی وسایل با استفاده از شست، انگشت اشاره و انگشت میانی دست چپ برداشته می شود، به طوریکه وسیله از انتهای دسته یا سمت مخالف کارگر آن گرفته شود.
وسیله به منطقه انتقال برده می شود و با استفاده از دو انگشت کوچک دست چپ، وسیله استفاده شده از دندانپزشک گرفته شده و بین دو انگشت دست نگه داشته میشود. وسیله جدید در ناحیه انتقال منتقل می گردد و محکم در دست دندانپزشک قرار می گیرد. نوک کارگر وسیله به سمت دندان یا قوس دندانی که دندانپزشک بر روی آن کار می کند هدایت می گردد. سپس وسیله استفاده شده به سینی وسایل برگردانده می شود.
نحوه در دست گرفتن وسیله توسط دندانپزشک:
حالتی که در آن دندانپزشک یک وسیله را نگه می دارد بستگی دارد به نوع وسیله، نحوه استفاده از آن واینکه درمان بر روی کدام قوس فکی انجام می شود. درک این نوع در دست گرفتن وسیله، برای یک انتقال روان و رد وبدل کردن وسایل ضروری است .از انواع این روشها می توان به pen grasp،palm-thumb grasp اشاره کرد.
تنوع و تغییرات در رد و بدل کردن وسایل:
وسایل مخصوصی وجود دارند که می بایست متفاوت منتقل شوند.
آینه و سوند:
به هنگام آغاز یک درمان، دندانپزشک از یک آینه دهانی و یک سوند استفاده می نماید تا منطقه ای که احتیاج به درمان دارد را پیدا کند. دستیار با استفاده از دو دست همزمان آینه وسوند را به دندانپزشک می دهد. دندانپزشک هر کدام از دست هایش را در یک سمت دهان بیمار قرار می دهد و کار را شروع می کند در حالیکه آماده دریافت وسایل نیز می باشد .
وسایل لولا دار:
وسایل لولائدار مانند فورسپس، قیچی و پلایر طوری طراحی شده اند که باز وبسته می شوند. این از لولا گرفته شده و طوری منتقل می شوند که دسته آن به سمت کف دست دندانپزشک هدایت شود یا اینکه دسته قیچی داخل انگشتان دندانپزشک قرار گیرد.
پلایر ها ی مخصوص حمل رول پنبه:
هنگامیکه این وسیله جهت انتقال اشیاء کوچک به سمت دهان یا به خارج از دهان استفاده می شود لازم است تغیری در تکنیک یک دستی داده شود بدین ترتیب که طوری وسیله را به دندانپزشک می دهیم که هرو نوک آن را بهم فشار می دهیم این کار از افتادن شی جلوگیری می کند.
انتقال مواد دندانپزشکی:
مواد دندانی معمولا از ناحیه انتقال نزدیک چانه بیمار منتقل می شوند.
سمان و لاینر ها بر روی اسلب یا پدی که بر روی آن مخلوط شده اند بهمراه یک اپلیکاتور منتقل می شوند. پد را در دست راست خود نگه داشته و یک تکه گاز را در دست چپ قرار دهید. در این حالت دندانپزشک هم به مواد دسترسی دارد و هم می تواند نوک وسیله را بهنگام نیاز پاک نماید .
مواد در داخل سرنگ، مانند قالبگیری، کامپوزیت رزین و سمانها، به راحتی به دندانپزشک منتقل می شوند. سرنگ طوری منتقل می گردد که دندانپزشک بتواند آن را در حالت استفاده بگیرد. برای استفاده در فک بالا نوک آن به سمت بالا و برای فک پایین نوک آن به سمت پایین باید باشدآمالگام برای جایگذاری در دندان تراش خورده منتقل می گردد.
اعضای تیم که به تراش، دید و دسترسی مناسبی دارند می بایست مواد را دقیقا در حفره قرار دهند تا برای جایگذاری صحیح احتیاج به مبادله اضافی وسایل نباشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.