معرفی ۱۱ نوع مقاومت

مقاومت چیست؟
مقاومت ها از دیگر قطعات مهم و پر استفاده مدار های الکتریکی هستند که برای کم کردن جریان، تنظیم سطح سیگنال ها و تقسیم ولتاژ در مدار مورد استفاده قرار می گیرند. عبور جریان الکتریکی از مقاومت ها باعث ایجاد اختلاف ولتاژ بین پایه های مقاومت ها می گردد. شدت جریان عبوری از مقاومت رابطه مستقیم دارد با ولتاژ دو سر مقاومت. واحد اندازه گیری مقاومت ها اهم می باشد.
انواع مقاومت
مقاومت های ثابت
مقاومت های کربنی
رایج ترین و ارزان ترین مقاومت ها هستند ولی به دلیل ضریب حرارتی بالا و تولید اغتشاشات زیاد نمیتوان از آنها در مدار های با دقت بالا استفاده کرد.
مقاومت های فلزی
این مقاومت ها بسیار شبیه به مقاومت های کربنی هستند ولی دقت بیشتری نسبت به مقاومت های کربنی دارند. بدلیل نویز کمتر و عدم تاثیر پذیری زیاد نسبت به دما (برخلاف مقومت های کربنی)، میتوان در مدار هایی که کمی دقیق هستند از آنها استفاده کرد.
مقاومت های سیمی
این مقاومت ها به دو دسته ی قدرتی و دقیق تقسیم میشود.
قدرتی
رنج توان این مقاومت ها بین 2 تا 300 وات است. این مقاومت ها باعث عبور میزان جریان بالا میشوند.
دقیق
رنج توانی این مقاومت ها بین 0.25 تا 2 وات است که عبور میزان جریان کمتری را سبب می شود.
مقاومت های لایه ای
این مقاومت ها ترکیبی از مقاومت های سیمی و کربنی هستند که این امر موجب دقت بیشتر این مقاومت ها شده و هزینه ی مناسب این مقاومت ها دلیل دیگر به صرفه بودن آنها میباشد.
مقاومت های متغیر
پتانسیومتر
وظیفه ی پتانسیومتر ها کنترل ولتاژ یا پتانسیل است. این مقاومت ها دارای 3 پایه هستند با یک اهرم متحرک که برای تنظیم ولتاژ دلخواه در مدار الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرند.
رئوستا
وظیفه ی رئوستا ها کنترل جریان الکتریکی است. رئوستا ها متشکل از یک المان مقاومتی، کنتاکت متحرک و کنتاکت ثابت برای تغییر جریان هستند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.